Powered By Blogger

Kävijöitä

maanantai 9. helmikuuta 2015

Välietappina Pattaya

Saavuimne tänne Pattaya cityyn pari päivää sitten, Horizon Pattaya condoon, joka sijaitsee Etelä -Pattayalla. Olemme olleet täällä aikaisemminkin, laitoimme väliltä Nancylle viestiä ja kysyimme olisko meille tilaa. Löytyihän meille yksi jäljellä oleva condo, joka maksaa 800 bathia/ vrk. Condo on todella siisti ja rauhallinen, henkilökunta mukavaa. Vieressä on valtava uima-allas, jossa uimisen lisäksi järjestetään sukelluskursseja.

 
 
Täältä on parin kilometrin kävelymatka Pattaya beachille, jonne olemme aamuisin lähteneet lenkkeilemään. Rannalla on leveät, juuri kunnostetut kävelykadut, joita pitkin on mahtavaa auringon ja mereltä kantautuvan tuulenvireen helliessä lenkkeillä.



Pattayan maine Suomalaisten keskuudessa ei ole kummoinen, kuitenkin täällä kuulee joka nurkalla puhuttavan Suomea. On paljon eläkeläisiä, nuoria ja lapsiperheitä. Eläkeläisten osuus Suomalaisista on varmaan suurin, sillä heistä monet asuvat täällä suurimman osan vuodesta. Tokikaan en tätä paikkaa ainakaan lapsiperheille ensimmäisenä lähtisi suosittelemaan, Thaimaassa on niin paljon ihanempiakin paikkoja viettää lomaa. Toisaalta jos täällä on Walkking street, niin onhan Phuketissakin Bangla road. Jokaiselle löytyy jotain, kunhan vaan osaa valita majapaikkansa oikein.

Miksi me sitten tänne tulimme, tapaamaan vanhoja tuttuja, jotka vuosi toisen jälkeen palaavat tänne. Lisäksi Pattayalla on ehkä Bangkokin jälkeen Thaimaan parhaat ja edullisimmat ostosmahdollisuudet, täältä löytyy oikeastaan mitä ikinä tarvitset tai muuten vaan haluat. Tällä hetkellä toki hinnat on aikaisempia vuosia korkeammat, sillä euron kurssi on niin matala, se todellakin vaikuttaa hintoihin.

Eilen olimme ompelijalla valitsemassa kankaita ja malleja vaatteisiin, joita aiomme teettää. Esimerkkinä ompelimon hinnoista voisi sanoa miesten puvun 5000 Bathia, johon kuului paita, kraka ja kalvosinnapit. Puku valmistettiin todella hyvälaatuisesta kankaasta, työn jälki oli todella siistiä omilla mitoilla tehtynä tietenkin istui täydellisesti. Toki täällä on monenlaista tekijää, eli kaikkien työnjälki ei suinkaa ole yhtä laadukasta.

Tekemistäkin täällä riittää, on tiikeripuistoa, norsuratsastusta kaikenlaista vesiurheilua yms. Täältä on lisäksi helppo lähteä ihan mihin suuntaan Aasiaa tai vaikka vaan Thaimaata kiertämään. Busseihin ja minibusseihin voi kadulta ostaa halvalla lippuja, matkatoimistot järjestää melkein ihan millaisia paketteja vaan osaat olla kysymässä. Taksit pidemmille matkoille ja mopotaksit lyhyemmille matkoillekkaan ei paljon kukkaroa kevennä, lisäksi on lavataksit, joihin voi hypätä kyytiin ihan mistä vaan, kunhan vain tietää mihin suuntaan haluaa mennä. Yhden suunnan hinta lavataksilla on 10 bathia, eli parikymmentä senttiä.

Tämä päivä on mennyt aamulla rannalla lenkkeillessä, jonka jälkeen kävimme paikallisessa ruokapaikassa syömässä riisiä ja kana/pähkinä/kasvis "kastiketta", ruokajuomaksi isot lasilliset vastapuristettua appelsiinimehua. Yhden annoksen hinnaksi tuli 100 bathia ja vatsa tuli ihanan sopivasti täyteen. Loppupäivän löhöilimme altaalla varjojen alla romaaneja lukien.

Pian alkaa taas pakkaus, huomenna lähdemme Koh Sametille. Toki me otetaan vain reput mukaan, loput tavarat jätetään tänne Nancyn hoiteisiin, koska palaamme takaisin viikonlopuksi sovittelemaan ompelijan luomuksia.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti