Powered By Blogger

Kävijöitä

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kuta Beach, Bali

Lähdimme taksilla tutustumaan Kutaan alkuviikosta, matka Sanurilta Kutalle ei ole kilometreissä pitkä, mutta aikaa siihen kului reilu puoli tuntia ruuhkien vuoksi.Taksimatkan hinta oli tinkimisen jälkeen 100 000 rupia, eli n. 7,5 euroa. Taksilla ajelu on täällä todella halpaa!

 
Pyysimme taksikuskia ajamaan Hard Rock cafeen eteen, ensinnäkin siitä syystä, että bongailemme aina reissuillamme kyseisiä kuppiloita. Toiseksi sen vuoksi, että olin jostain blogista lukenut, että juurikin sillä samalla kohtaa on Kutan parhaat beachit. Kuvat tuli kuvattua ja sen jälkeen käveltiin rannalle, joka oli yllättäen suhteellisen autio. Rantaviivaa oli pitkästi, mutta mikä oli yllättävää, siellä ei näkynyt rantatuoleja ollenkaan, ainoastaan ihan normi istuttavia tuoleja, no ehkä nykyajan nuoriso chillaa auringossa hiukan eri tavalla, kuin mihin me ollaan totuttu, mutta mene ja tiedä. Muutamia nuoria oli lainelautojensa kanssa rantavedessä ja kaupustelijoita kauppaamassa mitä erinomaisempia ja halvempia tavaroita ihan normaaliin tapaan.


 
Lähdimme kiertelemään kaupunkia ja tekemään mahdollisia halpoja löytöjä jälleen. Ihmisvilinää oli todella paljon, olin lukenut aiemmin Kutan olevan Aussien kanariansaaret ja juuri tähän väittäiseen voisin näin lyhyen tuttavuuden jälkeen yhtyä. Pääasiassa väki oli nuorta, mutta ainahan isoon väkijoukkoon mukaan mahtuu kaiken ikäistä kulkijaa.

Ostoskojuja oli todella paljon, mutta yhden lajiaan nähtyään, oli jo nähnyt kaiken. Toki löysin itselleni yhden käsin virkatun mekon, jonka hinta oli niin halpa että mietin, millainen tuntipalkkani olisi ollut, jos olisin sitä itse ruvennut virkkaamaan. Eli en ajatellut ainakaan tällä matkalla alkaa opettelemaan tuota virkkaamisen jaloa taitoa! :)



Kutan turistimäärään ei ilmeisesti ole juurikaan vaikuttanut sadekausi, koska väkeä oli niinkuin pipoa. Vaikka toisaalta, jos se on vaikuttanut, niin kuinka paljon väkeä sinne oikein sitten mahtuukaan.

Kävimme myös tutustumassa ja kuvaamassa vuoden 2002 terroristi-iskun muistomerkkiä. Tuolloin isku tehtiin discoon, jonka seurauksena yli 200 henkilöä menehtyi, menehtyneiden mukana oli myös useita pohjoismaalaisia.



Aikamme kaupunkia kierrettyä kävimme syömässä ja ajoimme helpottuneita takaisin rauhalliseen Sanuriin. Mutta vaikka tästä tekstistäni saa varmasti sellaisen kuvan, etten ihan lämpimästi voi suositella Kutaa, niin olen melko varma, että nuorison mielestä se on ihan ykkösmesta! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti