Powered By Blogger

Kävijöitä

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Koh Samet, Thaimaa

Minibussimatka Pattaylta Rayongiin kesti parisen tuntia, aika suuri osa ajasta kului kuitenkin, kun auto kierteli kortteleja ja etsi väkeä kyytiin. Rayongista matka jatkui vanhalla veneellä, jonka sai isomman aallon sattuessa kohdalle, pelätä hörppäävän vettä. Saari näytti mereltä juuri niin kauniilta, kuin kaikissa mainoskuvissa, valkeaa hiekkaa, pieniä bungaloveja ja sinistä vettä.



Aloimme lähestyä rantaa, minä ihmettelin, missä satama tai edes jokin laiturin tapainen? No ei missään, vene jäi kauas rannasta ja hetken kuluttua pieni lautta tuli noutamaan. Pieniä haasteita hypätä keinuvasta veneestä kyytiin, mutta kun katsoin edelläni menevää vanhaa rouvaa, joka sutjakasti hyppäsi kyytiin, ryhdistäydyin ja hyppäsin. No oli mulla toki kulta ottamassa vastaan :) Vielä astetta vaikeampaa oli poistuminen saarelle, melko suurten aaltojen lyödessä rantaa ja keinuttaessa lauttaa, minä hoidin homman suurin piirtein nelin kontin, mutta luulisin, että en kyllä taatusti ollut ainoa :)

Saarelle saapumisesta piti maksaa 200 bathin saapumismaksu, joka oli kuuleman mukaan sitä varten kun turistit saastuttavat saarta. Olisihan se minun mielestäni ihan ymmärrettävää, mikäli se raha menisi sitten jollakin tapaa asian hoitamiseen, mutta saarella on niin paljon kaikenlaisia roskakasoja tms. "kaatopaikkakamaa", että ainakaan kerätyt varat eivät ole siihen likimainkaan riittäneet.

Jos unohtaa roskat, niin saari on kyllä parin päivän tallailun jälkeen kaunis, ihanaa valkeaa hiekkaa ja huojuvia vihreitä palmuja ja kiemuretelevia teitä. Rannalla on todella hienoja ruokapaikkoja, kaikenikäistä väkeä ja semmoista oikein rantameininkiä.
Hintataso täällä tuntuu kuitenkin olevan huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi Pattaylla. Monen tunnin kiertelyn jälkeen löysimme ihan siistin ja kivan huoneen 1000 bathilla, joka oli ihan kohtuullinen muuhun hintatasoon nähden. Myös syöminen oli kalliimpaa, vaikka valitsimme paikallista ruokaa.

Aamupäivällä ranta on todella siisti, mutta iltapäivällä mereltä kulkeutuu rannalle roinaa. Täytyy kuitenkin antaa täydet pisteet siitä, että rantaa siivottiin ahkerasti! Vähän liiankin ahkerasti meidän näkökulmasta. Auringon alkaessa jo laskeutua lähdimme vielä seikkailemaan, tietenkin jätettiin reppu ja pyyhkeet rannalle. Palatessamme oli meidänkin tavarat siivottu pois, voivoi sitä verenpaineen nousua! Mutta loppu hyvin, kaikki , tavarat löytyivät hyvästä tallesta.




Illan hämärtyessä on ihanaa mennä illalliselle rannalle, jonne kokoontuu kaikenikäiset turistit. Rannalle on levitelty mattoja, joiden päällä on tyynyjä, säkkituoleja ja pieniä pöytiä. Tunnelma on ihan taianomainen, siinä rantahietikolla istuessa ja ruokaillessa. Ihan meren tuntumassa nuoret pojat viihdyttävät matkalaisia mitä hienoimmilla tuliesityksillään, nuorimmat esiintyjistä on korkeintaan kymmenen vuotiaita.

 

Illan edetessä nuorisolle on rannalla, jos jonkinlaista discoa ja kimalletta...ollappa vielä kaksikymppinen :)

Saarella on niin vähän liikennettä, että täällä melkein kuka tahansa uskaltaa vuokrata skootterin ja lähteä kiertämään, siten ehtii nähdä huomattavasti enemmän kuin jalkaisin. Toki on muistettava, että liikenne täällä on vasemman puoleista. Eikä myöskään sitä sovi unohtaa, että mitkään vakuutukset eivät korvaa jos kolhit mopoa, vaan kaikki menee omasta pussista.



Ai niin, kyllä täältä löytyi se satamakin! Matkatoimisto vaan halusi viedä meidät omalle rannalleen, mihin me ei suinkaan jääty. Takaisin taidamme kuitenkin mennä "virallisia polkuja" :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti