Powered By Blogger

Kävijöitä

lauantai 20. tammikuuta 2018

Kroatia, Pazka Voda




Vaikka nimestä voisikin muuta päätellä, oli Pazka Vodassa kirkkaat puhtaat vedet! :)

Pazka Voda on herttainen pieni kylä meren rannalla. Elokuu on tunnetusti turistien aikaa ja myös tämä kylä oli täyttynyt ihmisillä. Ranta oli täynnä vieri viereen asetettuja pyyhkeitä ja myöhään paikalle saapuneet saivat sulloa itsensä siihen rakoseen, jonka sattuivat löytämään. Ranta oli pienien kivien täyttämä, joten rantakengät olivat välttämättömät. Muutenkin mereen mennessä suositeltiin käyttämään kenkiä merisiilien vuoksi.


Meidän hotelimme oli Horizon, joka sijaitsi ihan rannan tuntumassa. Hotelli itsessään saa meiltä ihan hyvät arvostelut, huone oli mukava hienolla merinäköalla. Iltaisin oli suorastaan lumoavaa katsella parvekkeelta kaunista auringonlaskua. Miinusta on pakko antaa valtavasta ihmismassasta, jonka se kätki sisäänsä. Aamupalalla tunne oli ihan uskomaton, ihmisten hamstratessa ravintoa pöytiinsä -ihan niinkuin tarjolla olisivat olleet planeetan viimeiset ruoat. Allas alue oli suosittu, joten siellä oli pakko ottaa käyttöön samat metodit kuin mitä muutkit harrastivat. Tapa on todella ikävä, mutta totesimme "aikaisen linnun madon nappaavan" ja veimme pyyhkeet varaamaan paikkaa hyvissä ajoin ennen aamupalaa.


Bussiliikenne toimi hienosti, vuoroja oli paljon molempiin suuntiin, pohjoiseen ja etelään. Bussilla kannattaa matkustaa jo ihan senkin vuoksi, että serpentiiniteitä ajettaessa avatuu ihan uskomattomia kauniita näkymiä alas merelle. Bussilla pääsi ruuhkasta riippuen puolessatoista tunnissa Splittiin, jossa me käytiin tutustumassa mm. vanhaan kaupunkiin.



Toiseen suuntaa mentäessä oli vartin matkan päässä Makarska, joka näistä kolmesta paikasta oli ainakin lyhen vierailun jälkeen kaikkein mukavimman oloinen paikka. Makarska on paljon suurempi ja elinvoimaisempi kaupunki, jossa oli paljon tekemistä ja nähtävää, yksi päivä kului ihan kävellessä rantatietä ja kierrellessä vanhaa kaupunkia. Vinkkinä ilmaiseen nähtävyyteen: rannasta lähti pieni polku upeisiin maisemiin ja pieneen Sant Peterin luostariin.




Kroatiassa oli todella kuivaa ja jo menomatkalla Pazka Vodaan näimme monessa paikassa sammutettuja ja kyteviä maastapaloja. Yhtänä myöhäisenä iltana istuskelimme omalla parvekkeella, kun aloin ihmetellä kajastusta taivaan rannalla. Kajastus voimistui hetki hetkeltä, kunnes tajusimme sen olevan maastopalo. Pian paikalla olikin jo lukuisia sinivilkkuisia autoja, välillä homma näytti ihan toivottomalta, kun yksi paikka tummui toisessa jo roihahti. Lopulta tilanne alkoi näyttää olevan hallinnassa ja luovuimme aitiopaikoiltamme ja kävimme nukkumaan. 
 
 

En tiedä mistä johtui, että suuren suosion saanut Kroatia jäi meidän mieleemme hiukan kytevänä tulena. Saattaa olla, että turistimassa vei ihan kirkkaimman valon meidän matkasta, mutta vähän jäi sellainen mieli, että tulihan Kroatiakin nähtyä. Jos lopettasin sitten näin: kiva maa, normaalit hinnat, slaavilaiset turistit. Mutta kaikesta huolimatta matkailu aina avartaa! :)
 
                                                                    Terkuin Tarja 💓





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti