Powered By Blogger

Kävijöitä

lauantai 1. elokuuta 2015

Shoppailua ja nähtävyyksiä



Nähtävää Prahassa on niin paljon, että lyhyellä lomalla siitä pääsee näkemään ainoastaan pintaraapaisun. Me valitsimme yhdeksi kohteeksi kuninkaan linnan alueen, jossa sijaitsee myös pyhän Vituksen Katetraali (tulikohan se nyt kirjoitettua oikein 😜).

Ajoimme aamulla taksilla kohteeseen, matka hotelilta kesti vartin ja maksoi n. 15 €. Me jouduimme kuitenkin ottamaan kaksi taksia, koska tila-autoja oli huonosti saatavilla. Linnan alueelle ja katedraaliin oli myynnissä kahdenlaisia pääsylippuja, lyhyempi maksoi n. 10€ ja pidempi olisi ollut 4€ kalliimpi. Me valitsimme lyhyemmän, koska sillä näki jo kuitenkin kaiken oleellisen. 

Pyhän Vituksen Katedraali oli uskomattoman hieno kokemus kaikessa loistossaan. Jopa Aasian hienot temppelit jäävät mielestäni sen varjoon. 




Oikeastaan minulle olisi riittänyt pelkän  katedraalin näkeminen, koska sen nähtyäni mikään ei oikeastaan näyttänyt miltään. Tai ehkä olisi voinut tehdä kierroksen toisin, niin olisi osannut toisella tavalla innostua myös linnasta. Linnassa kuvaaminen oli valitettavasti kielletty, rohkaisin kuitenkin mieleni ja räpsäisin kuvan kuninkaan kruunusta ja valtikasta teille näytettäväksi. Myönnän etten olisi uskaltanut, ellen olisi nähnyt muutaman muunkin tekevän samoin 😃.


Toki myös ullakolla oli jos jonkinmoista ase- ja haarniska kokoelmaa ja kadulla pieniä asuntoja ja putiikkeja. Yksi mielenkiintoinen kohde oli vankityrmä kellarissa, sinne en suosittele kenenkään ahtaanpaikan kammosta kärsivän menevän. Tyrmään johtavat rappuset olivat todella ahtaat, varsinkin ylöspääsy oli hankalaa kun väkeä tulvi alas paikka täyttyi, eikä portaikossa ollut mitään mahdollisuutta kulkea vastakkain.



Sitten vuorossa olikin shoppailua Palladiumin ostoskeskuksessa, josta löytyy kaikkea ketjuliikkeiden ja merkkiliikkeiden väliltä. Merkkituotteet olivat halvempia suomen hintatasoon nähden ja niitä oli runsaammin tarjolla.
Kaikenlaista ihanaa olisi löytynyt, mutta meidän aikataulu oli valitettavasti aivan liian tiukka tähän ostosparatiisiin! 

Ostoskeskuksen läheisyydessä oli hyväntekeväisyyskeräys, jossa sai maalata mieleisensä tiilen ja viedä rakennettuun seinään haluamalleen paikalle. Porukan kuopukset Jenni ja Mirva kävivät maalaamassa omansa. 





Kaikkea tekemistä ja näkemistä jäi niin paljon kokematta, että Prahaan on varmasti jossain sopivassa tilanteessa vielä palattava. Nyt kun istun jo Onnibussissa kohti kotia palauttelen vielä mieleen kaunista, elävää kaupunkia.

K+K hotel Fenixiä voin lämpimästi suositella! Hotelli oli todella mukava, siisti ja hyvällä paikalla. Aamun sai aloittaa  hyvän aamupalan yhteydessä tarjotulla Shamppanjalla, tokihan meidän sekin oli testattava :).



Että kaikki ei olisi niin ihanaa ja kaunista, voisin antaa miinusta asiakaspalvelusta. Palvelu oli pääsääntöisesti todella töykeää, hymyjä säästeltiin eikä kiitoksia kuulunut. Toki poikkeushan aina vahvistaa säännön, eli kyllähän meille muutama mukavakin kokemus jäi, mutta sanoisin että ne oli yhden käden sormin laskettavissa.

Kaikenkaikkiaan matka oli upea, seura oli ihanaa ja äidin juhlat saatiin juhlittua!

Terkuin Tarja ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti