Powered By Blogger

Kävijöitä

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Uudella mantereella



Sattui hyvä päivä matkustamiselle, Indonesiassa satoi vettä ihan taivaan täydeltä aamusta asti. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt ajoteillä niin paljon vettä, kuin tänään. Autonkuljettajaa tilanne ei tuntunut häiritsevän lainkaan, vaan kyseli koko matkan suomesta ja hämmästeli pakkasia ja lunta. Ei millään meinannut uskoa, että suomessa oli reilu viikko sitten pakkasta -30. Nuorimies oli kyllä niin ystävällinen ja iloinen, että mielellämme maksoimme matkasta hieman enemmän, maksoimme toki myös meidän turvallisuudesta. Turvallisuudesta puhuen lentokentällä oli turvatoimet huippuluokkaa, aina kun oli saanut passin laukkuun, tuli taas joku kysymään passia ja tutkimaan laukkua. Vielä ennen koneeseen nousua jouduimme ylimääräiseen laukkutarkastukseen, onneksi emme olleet ainoita.

AirAasiasta täytyy jälleen todeta, että  se on positiivinen yllätys. Istuimet todella hyvät ja tilavat, sekä palvelu pelaa moitteettomasti. Ilmakuoppia ja turbulenssia- mutta tilanne hyvin hallinnassa 👍

Jos jossain edellisessä postauksessa kirjoitin, että ei mennyt niin kuin elokuvissa, niin nyt meni! Jos olette katsoneet televisiosta sarjaa Australian rajalla, niin tiedätte mistä puhun. Minulle tuli jo passintarkastuksessa sellainen olo, että nyt taidetaan joutua tarkemman tarkastelun alle, kun passintarkastaja niin kovasti ihmetteli lyhyttä oleskeluamme Indonesiassa. Siinä kun odottelimme laukkua hihnalle, sydämeni hakkasi ainakin miljoonaa! En käsitä miksi, koska toki tiesin, ettei meillä ole mitään laitonta mukana. Ellei nyt lasketa yhtä anopin antamaa "varmuuden vuoksi" unilääkettä, jonka olin nätisti käärinyt vessapaperiin kukkaroon :) 

Intuitioni piti jälleen kerran paikkansa, kun laukut oli kassassa, ei mennyt aikaakaan kun meitä jo vietiin sivuun. Laukut läpivalaistiin jälleen kerran, kaikki tavarat levitettiin pöydälle tutkittavaksi.

Tarkastus meni kuitenkin hyvin, kysymyksiä sateli, samoja kysymyksiä kysyttiin monelle kertaa, ollaanko ymmärretty mitä on kirjoitettu maihinnousukortille, ollaanko pakattu itse, kumpi on pakannut, miksi teemme niin lyhyen vierailun yms.  Lopuksi tarkastaja totesi kaiken olevan kunnossa ja pyyteli kovasti anteeksi ja toivotti mukavaa lomaa!

On se vaan vähän jänskää olla toisella puolella maapalloa tullissa, ainakin kun on naureskellut televisiossa oleville tullattaville ja miettinyt, että onkohan se nyt oikeasti noin tarkkaa...nyt tiedän -kyllä se on! :)



Kaupungista ei vielä ole oikeastaan kerrottavaa, vähän käytiin kiertelemässä. Nuorisoa oli liikkeellä ja musiikki soi korkealta jo kovaa. Katukuvassa erottui Australian alkuperäiskansa aborginaalit, eikä mitenkään positiivisessa mielessä.

Huomenna jatketaan tutustumista, kirjoitellaan lisää jos kerrottavaa löytyy.
Nyt nukkumaan!

Terkuin Tarja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti