Powered By Blogger

Kävijöitä

lauantai 20. tammikuuta 2018

Geneve ja Ranskan alpit



Se tunne kun johonkin on päästävä, veri vetää palloa tallomaan, vaikka vuoden lomapäivät käyvät vähiin. Joulumarkkinat ja lahjat mielessä päätimme suunnata matkamme Geneveen. Geneve valikoitui myös siksi, että pääsimme tapaamaan samalla siellä asuvaa ystävää, jonka näkemisestä oli kulunut pitkä tovi.



Lentokentällä turistit saavat automaatista ilmaiseksi kortin paikallisliikenteeseen, ennen tulliporteista ulos astumista. Mutta ei hätää jos sen kiireessä unohtaa ottaa, myös hotellit jakavat kortteja turisteille. Taksilla ajaminen on kallista, joten lippuautomaatti kannattaa pitää mielessä. 

Geneven sanotaan olevan yksi Euroopan kalleimmista kaupungeista, vaikka sen tiesimmekin hinnat tulivat siitä huolimatta pienenä yllätyksenä. Rahaa kuitenkin säästyy, kun ilmaiskortilla pääsee sisään myös esim. museohin ja järviristeilylle. Mukava bonus turisteille! Keskustassa syöminen on kallista, mutta jos jaksaa lähteä kaupungin ulkopuolelle, löytyy paljon halvempiakin vaihtoehtoja.




Geneve sijaitsee vuorien ympäröimänä laaksossa, joten näköalat ovat hienoja katsoi melkein mihin suuntaan tahansa! Vanha kaupunki sijaitsee järven eteläpuolella, jossa pääsee ihastelemaan pieniä katuja pitkin hienoja keskiaikaisia rakennuksia. 

Ranskan puolelle pääsee helposti pistäytymään bussilla, Annecyyn on matkaa vain parikymmentä kilometriä. Me kävimme noin kymmenen kilometrin pääsä Ferney Voltairessa päivämarkkinoilla ja samalla ihastelemassa upeita Ranskan alppeja. Ranskan puolella hintataso on huomattavasti halvempi verrattuna Geneveen, ystävämme kertoivatkin monien tekevän ostoksensa Ranskan puolella.

Geneve tunnetaan pääpaikkana monille kansainvälisille organisaatioille. Me kävimme tutustumassa YK:n euroopan päämajaan, jonne pääsee pienellä jonotuksella kunhan muistaa ottaa henkkarit mukaan.

Vuosi 2017 oli suhteellisen mukava matkailuvuosi, käytiin kahdeksassa eri maassa ja lyhemmillä ja vähän pidemmillä lomilla. Nähtiin rantaa ja kaupunkeja, sadetta ja auringon paistetta. Matkailuvuosi 2018 alkaa tammikuun lopussa Mexicosta, mutta siitä sitten enemmän seuraavassa postauksessa.

                                                                  Terkuin Tarja💓





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti