Powered By Blogger

Kävijöitä

lauantai 29. lokakuuta 2016

Hua Hin

Jatkan tässä aikani kuluksi muistelemista vanhoista matkoista...

Vuoden 2013 alussa jäimme kolmeksi kuukaudeksi vuorotteluvapaalle, jonka olimme päättäneet viettää Thaimaassa. Aika kului edellisenä syksynä mukavasti miettiessä ja suunnitellessa mitä pitää ottaa huomioon, mitä haluamme nähdä ja kokea.

Viimein Joulu ja uusi vuosi menivät ja pääsimme aloittamaan retkemme kohti tuntematonta. Minulle matka aasiaan oli ensimmäiseni ja kaikki mitä tiesin oli kuulemisten ja lukemisen varassa

Ensimmäinen matkakohteemme oli Hua Hin, joka huumasi minut heti tuoksuillaan ja ihmisvilinällään, parin päivän jälkeen olin jo kuin kotonani.

Nähtävää oli paljon ja ehdottomasti mainostamisen arvoinen on pitkä  ihana ranta, ehkä Thaimaan parhaita rantoja.


Thaimassa kaiken yläpuolella on kuningas, eli hän oli hyvin kunniotettu ja pidetty ihminen. Hua Hinissa sijaitsee kuninkaan kesäasunto, joka onkin taannut sen, että kaupunki on pysynyt rauhallisena, vaikka muualla olisikin vähän levottomuuksia. Nyt kuningas on jo edesmennyt ja kaupungissa taidetaan tällä hetkellä viettää suruaikaa.

Kesäasunnolla vierraillessa, tulee kuningasta kunnioittaa ja pukeutua sen mukaisesti, eli olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä.



Thaimaa on temppeleiden maa, Hua hinissä vierailimme mm. Haya Mongkol temppelissä.




Hua Hinin ehkä suosituin nähtävyys on Khao Takiab- vuoren apinatemppeli, joka sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä keskustasta ja sinne pääsee helposti tutustumaan vaikka tuktukilla. Apinatemppeli on pieni kiinalaishenkinen temppeli, joka sijaitsee kukkulan huipulla, mutta se mikä paikasta tekee niin suositun johtuu apinoista, jotka temppeliä vartioivat. Aluksi apinoita näytti olevan siellä täällä istuskelemassa, hoitamassa omaa tai kaverin turkkia, tai hellyyttävimmillään äitejä hoitamassa pienokaisiaan.




Apinoita voi myös ruokkia, mutta silloin täytyy varautua, että saa valtavan apina-armeijan ympärilleen. Jonkun mielestä se voi olla toki mukavaa, mutta omasta mielestäni se oli kyllä hiukan karmivaa, oikeastaan tunsin joutuneeni keskelle apinapainajaista etsien siitä kuumeisesti ulospääsyä.



Hau Hinissä on kuuluisa rautatieasema, joka on rakennuttu 1900-luvun alussa. Rautatie rakennettiin alunperin kuningasperhettä varten, että he pääsevät helposti kesänviettopaikkaansa. Asemalla on kuningasperhettä varten rakenettu ihan oma odotustilansa. '

Jos ymmärsin oikein, niin Thaimaassa on vain yksi rautatie etelästä pohjoiseen, jota pitkin mekin jatkoimme matkaa etelään Surat Thaniin, mutta Thaimaassa koskaan ei voi luottaa siihen, että asiat menisivät niinkuin elokuvissa, eikä niin käynyt tuollakaan matkalla. Mutta siitä enemmän seuraavassa jaksossa :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti