Powered By Blogger

Kävijöitä

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Saarikierroksella

Tänään kello herätti seitsemältä, ihan juuri silloin kun vasta olin löytänyt kaikkein parhaimman asennon. Eihän siinä muu auttanut kuin nousta, jos merille mukaan aikoi!

Satamassa hyppäsimme Makedonian palace laivaan, löysimme oman paikkamme aurinkokannelta. Tosin itsellemme ja aurinkopelollemme uskollisesti etsimme varjopaikan. Aamusta tosin oli melko viileää merellä, joten melkein jo mietitytti tarkeneeko siellä edes! :)

Ensimmäinen pysähdys oli Porto Katsiki rannalla, ihana valkoinen ranta ja turkoosi meri vuorten katveessa. Hiekkarannaksi en sitä kuitenkaan kutsuisi, koska ranta oli pieniä valkoisia kiviä...juuri niitä, mitä Suomessa myydään somisteiksi. Merivesi oli sopivan lämmintä uimiseen ja niin ihanan suolaista, että kannatti mukavasti. 


Seuraavaksi matkamme jatkui Kefalonian saarelle. Kreikassa näitä upeita saaria riittää, eikä tämäkään saari tuottanut pettymystä! Jo laivan lipuessa satamaan, tiesin että saavumme hurmaavan pieneen kylään. 

Aikataulumme vaan oli tähän saareen ihan liian tiukka, joten näimme saarta vain  pienen pintaraapaisun. Sen verran teimme havaintoja, että huomasimme saaren hintatason olevan kalliimpi kuin Nidrissä. Lisäksi keksimme uuden aktiviteetin mikäli kahden viikon lomamme aikatauluun saamme mahtumaan uuden käynnin Kefeloonian. 
Eli saarella on vaellusreittejä, kolmen eri pituisia, niitä olisi todella mielenkiintoista kiertää. Muutenkin kaunis saari jäi kyllä mieltä kaihertamaan.

Otimme jo selvää, että sinne menee useita lautoja Nidristä päivittäin. Yhden suunnan hintakaan ei kukkaroa paljon kevennä, eli noin 2 euroa.


Matkamme jatkui Ithakan rannalle, kaunis ranta...mutta meitä ei oikein jaksanut enää kiinnostaa. Jäimme siis laivaan varjoon katselemaan, kun muut hyppivät pellehyppyjä mereen :)


Onneksi matkamme jatkui ja pääsimme suuntaamaan Caven luolalle. Tarinan mukaan Kreikkalainen sukellusveneen kapteeni piti luolassa piilossa sukellusvenettään Saksalaisilta, toisen maailman sodan aikaan.

Jälleen kerran kuului suustani Ooooh, valitettavasti valokuva ei tälläkään kerralla kerro kokemaani! Pääsimme isolla laivallamme kurkistamaan vain luolan suulta, mutta kuinka jännittävää sinne olisikaan päästä syvemmälle!

Seuraavaksi suuntasimme Skorpion saarelle. Saaren osti aikoinaan maailman rikkain mies Onassis, joka perusti sinne oman valtakuntansa. Saarella on palatseja ja mm. Oma kirkko, jossa herra Onassis vihittiin avioliittoon 60-luvun lopussa Jacgueline Kennedyn kanssa. Koko Onassiksen perhe on haudattu saarelle, nykyisin saaren omistaa Venäläinen miljonääri, joka huhun mukaan osti saaren omalle tyttärelleen.

Elämää saarella näytti edelleen olevan, sillä saaren edustalla oli ankkuroituna hulppea jahti. Muuten turisteilta saarelle on pääsy kielletty, ainoastaan saimme ankkuroitua takaportille, josta keräsin mukaani palasen Onassiksen saarta kivien muodossa.


Pitkä päivä siis takana, mutta jatkamme sitä majapaikassamme vaalivalvojaisissa. Tällä hetkellä näyttää, että vastaus EI tulee voittamaan...mitä ikinä se sitten tuleekaan tarkoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti