Powered By Blogger

Kävijöitä

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Praha - sadan tornin kaupunki

I

Täällä sitä nyt sitten ollaan Tsekkien pääkaupungissa Prahassa. Tällä kertaa matkaseurue koostuu aivan uudenlaisesta kokoonpanosta, naisenergiasta. Olemme viettämässä äitini 70-vuotisjuhlia, naisia on mukana kolmessa polvessa, tyttäriä on mukana kaksi, miniöitä kaksi ja hännänhuippuna yksi aikuinen lapsenlapsi, eli minun tyttäreni.

Tämä kokoonpano on kieltämättä kyllä hiukan haastava, sillä varmasti sattuu ja tapahtuu, jos vanhat merkit paikkansa pitää. Pakko kuitenkin puolustautua, että ne sattumat ei ihan aina johdu kokonaan meistä, mutta jotenkin me vaan vedämme välillä niitä tapahtumia magneetin lailla puoleemme :) Aamulla lentokoneessa sisareni sai lentoemännän kärrystä laatikollisen tavaroista päälleen, joka kyllä ei ollut meidän vika yhtään! Me istuttiin ihan hipi hiljaa paikoillamme, mutta ehkä tuo kertoo jotain siitä magneetista :)



Prahan lentokentältä saimme helposti tilataksin, jolla hurautimme tänne vanhan kaupungin liepeille K+K hotel Fenixiin. Taksimatka kesti reilun puolituntia ja maksoi hieman alle 40€. Tänne olisi päässyt myös julkisilla, mutta päädyimme matkalaukkuinemme helpompaan vaihtoehtoon.

Rahaa vaihdoimme kentällä sen verran, että pääsemme matkamme alkuun, loput päätimme vaihtaa myöhemmin paremmalla hinnalla. Mutta kuinkas meidän kävikään, meitä päästiin huijaamaan heti ensi metreillä. Menimme rahanvaihtopisteeseen, jossa kurssi näytti  ihan kelvolta. Kuvitelkaa nyt mielessänne miltä näyttää, kun kuusi naista siinä keskustelee ja suunnittelee kuinka paljon rahaa vaihdetaan. No aikaahan siihen meni, mutta toki päätöskin saatiin aikaan! Minä tietenkin ensimmäisenä olinkin rahojani sinne antamassa, hämmästys oli melkoinen kun takaisin saamani summa oli  paljon pienempi kuin mitä oli päässä laskettu. Ilmeisesti kurssi oli siinä välissä ehtinyt muuttua, kun me kokoustimme.  Onneksi tilanne tajuttiin jo tässä vaiheessa, eikä muut ehtineet rahojaan vaihtaa. Meillä on kuitenkin niin reilu porukka, että jokainen otti tappiosta osakseen, eikä häviö ollut yhdelle suuri. Kokemuksesta viisastuneina kävimme vaihtamassa muiden rahat ihan oikeassa pankissa.

Ensimmäinen päivä on kulunut jalkaisin kiertelemällä lähimaastoa, ihastellen "sadan tornin kaupunkia", upeita vanhoja veistoksellisia taloja ja pieniä idylisiä sisäpihoja. Kadulle saattaa moni portikongi näyttää hyvinkin yksityiseltä, mutta kun antaa uteliaisuuden voittaa voi sisään astuessaan löytää vaikka kuinka ihastuttavia julkisia tiloja. 




Mietin kävellessäni, mitä mahtaa tarkoittaa " kultainen kaupunki"? Mutta ehkä se hiukan avautui, kun astuimme sisään pieneen kodikkaaseen, keltaiseen kahvilaan. Toki odotan vielä jotain lisähuomiota!


Illalla pakollisten päivänokosten jälkeen, lähdimme  vielä kaupungille syömään illallista. Iltaretkellä pääsimme vasta oikeaan tunnelmaan, siihen joka oli hiukan vielä oli päivällä kadoksissa. Löysimme Mirvan paikallisten ystävien avustuksella mukavan paikan muutaman korttelin päästä http://www.hlavkuvdvur.cz. Ruoka oli hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi, jopa kiukkuinen tarjoilija heltyi meille asiasta vitsailemaan. Hintakaan ei ollut paha, sillä 
porukkamme lasku oli juomineen 45€.

Nyt Nukkumasa kutsuu jo niin kovasti, että täytyy lopettaa kirjoittaminen tältä erää. Huomiseen Tarja ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti