Powered By Blogger

Kävijöitä

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

AvRiO -näkemiin Kreikka

Kaikki mukava loppuu aikanaan, niin myös tämä meidän parin viikon etappi täällä Lefkasin saarella alkaa olla iltapuolessa. Hiukan haikein mielin makoilen täällä altaan reunalla varjon alla ja kirjoittelen teille kuulumisia.



Viimeiset päivät olemme oikeasti "lomailleet" lepäilemällä varjon alla hyvien kirjojen ja toistemme seurassa. Mahdoton juokseminen paikasta A paikkaan B on nyt ollut muutaman päivän siis tauolla :) Johtuen kyllä osittain siitä, että ehdittiin kiertää kaikki nähtävyydet mitä keksimme, reilussa viikossa. 

Alunperin suunnitelmiimme kuului lähteä muutamaksi päiväksi Ateenaan, mutta  Kreikan tilanteen vuoksi luovuimme ideasta, vaikkakin eilen vielä suunnitelma oli fiftysixty, Matti Nykästä lainatakseni. Täältä olisi päässyt mukavasti bussilla, ainoastaan Lefkasissa olisi tarvinnut vaihtaa autoa. 

Joka tapauksessa tämä saari oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Kaunis luonto, mahtavat rannat ja rento tunnelma. Paikalliset ihmiset täällä ei välttämättä ole kaikkein ystävällisempiä, mutta kyllä tuo meidän lähikauppiaskin jo melkein kahden viikon päivittäisen asioinnin jälkeen on alkanut tervehtimään meitä -antoi mulle jopa tikkarin :D

Matkamme unohtumattomimmat kokemukset ovat Porto Katsikin upea ranta, joka on yksi hienoimmista rannoista, missä olen koskaan käynyt. Mountain biking 35 C: n helteessä oli rankka, hikinen ja mahtava kokemus. Rahin vesiputoukset, jonne oli pakko palata vielä toisenkin kerran, todetaksemme että se uskomaton rauha oli todellakin läsnä!
...niin ja olihan tämä saari mahtava kiertää jarruttomalla skootterilla, kun mulla oli niin hyvä kuski <3



Nidrin kylää voin suositella kaikille, jotka haluavat lomaltaan aurinkoa, upeita maisemia ja rauhallista elämänmenoa. Mikään bilepaikka/ ostosparatiisi tämä ei kuitenkaan ole, sillä kylässä on vain kaksi ns pääkatua, rantakatu ja kylänraitti. Hintataso täällä on lähes Suomen tasolla, ehkä hieman halvempi toistaiseksi. Nähtäväksi sitten jää...mitä lähitulevaisuus Kreikalle tuo tullessaan.



Viimeisen iltamme vietämme kynttilänvalossa rannalla ruokaillen ja ehkä vielä viimeisiä tuliaisia etsien. Huomenna pakkaamme laukkumme, lennämme yölennolle Helsinkiin ja sanomme - AVRIO KREIKKA <3

Kotona alkaa heti uusien seikkailujen suunnitteleminen -vaikka toki ettei totuus tulisi liian nopeaa, itse lähden muutaman viikon kuluttua pikku retkelle Prahaan... Mutta se onkin sitten ihan oma lukunsa se :)

Aurinkoisin terveisin Tarja ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti